Groen Welzijn: De Invloed van Planten op Je Leefomgeving

Als interieurontwerper bij Fabiënne Interieurontwerp, is het mijn passie om niet alleen een prachtige ruimte te creëren, maar ook een omgeving die jouw welzijn bevordert. En wat is een betere manier om dat te bereiken dan met planten? In deze uitgebreide blog deel ik mijn inzichten en advies over het gebruik van planten in huis, gebaseerd op de eeuwenoude principes van Feng Shui.

Het Belang van Planten in Je Interieur

Planten zijn meer dan alleen decoratie; ze hebben een directe invloed op je welzijn, zowel fysiek als mentaal. Wat zijn nou de belangrijkste voordelen van het hebben van planten in je huis?

Luchtzuivering: Planten zijn natuurlijke luchtzuiveraars en kunnen schadelijke gifstoffen uit de lucht filteren, waardoor de luchtkwaliteit verbetert en ademhalingsproblemen worden verminderd.

Stressvermindering: Het verzorgen en observeren van planten kan stress verminderen en een gevoel van kalmte bevorderen. Het groen van de planten en de verbinding met de natuurlijke wereld hebben een rustgevend effect op de geest, waardoor angstgevoelens en spanning kunnen afnemen.

Verbeterde concentratie en productiviteit: Planten in de werkomgeving kunnen de concentratie en productiviteit verhogen. Het groen van de planten kan vermoeidheid verminderen en de alertheid verbeteren, waardoor je efficiënter kunt werken.

Bevordering van welzijn: Planten kunnen een gevoel van welzijn bevorderen door positieve emoties op te wekken en een gevoel van verbondenheid met de natuur te creëren. Dit kan leiden tot een algeheel gevoel van geluk en tevredenheid in je leef- en werkomgeving.

Top 5 Planten volgens Feng Shui

 1. Lucky Bamboo: Deze plant staat symbool voor welvaart en geluk. Plaats het in de oostelijke hoek van je huis om welvaart en gezondheid aan te trekken.
 2. Money Plant: De Money Plant trekt rijkdom en voorspoed aan. Zet het in de zuidoostelijke hoek van je huis om financieel succes te bevorderen.
 3. Snake Plant: De Snake Plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is perfect voor de slaapkamer om rust en kalmte te brengen.
 4. Jade Plant: De Jade Plant symboliseert succes en welvaart. Plaats het in de zuidoostelijke hoek van je huis voor financiële voorspoed.
 5. Orchidee: De Orchidee staat voor liefde en harmonie. Zet het in de slaapkamer om romantiek en een goede nachtrust te bevorderen.
Planten in je interieur volgens Feng Shui

Feng Shui Principes en Planten

Volgens Feng Shui-principes hebben planten een specifieke invloed op verschillende aspecten van je leven, afhankelijk van waar je ze plaatst. Hier zijn enkele belangrijke principes om rekening mee te houden:

 • Balans en Harmonie: Feng Shui streeft naar een evenwichtige en harmonieuze omgeving. Plaats planten op strategische plekken om de energiebalans in je huis te optimaliseren.
 • Vormen en Materialen: Let op de vormen en materialen van de plantenpotten. Kies voor organische vormen en natuurlijke materialen om de harmonie in je interieur te versterken.
 • Kleuren: Kleuren spelen een belangrijke rol in Feng Shui. Kies planten met bladeren in verschillende tinten groen om een gevoel van evenwicht en welzijn te creëren.

Do’s

 • Houd je planten gezond en goed verzorgd.
 • Plaats planten op strategische plekken volgens Feng Shui-principes.
 • Gebruik planten om positieve energie te bevorderen in verschillende ruimtes van je huis.

  Don’ts
 • Vermijd het plaatsen van stekelige of dode planten, omdat deze negatieve energie kunnen aantrekken.

Kunstbloemen en Kunstplanten

Hoewel kunstbloemen en kunstplanten esthetisch aantrekkelijk kunnen zijn, missen ze de levenskracht en positieve energie van echte planten. Gebruik ze spaarzaam en combineer ze indien mogelijk met levende planten om de positieve sfeer te versterken.

Planten zijn niet alleen een decoratief element in je huis, maar ook een krachtig middel om je welzijn te bevorderen. Door de juiste planten te kiezen en ze op strategische plekken te plaatsen volgens Feng Shui-principes, kun je een harmonieuze en positieve leefomgeving creëren waarin je kunt gedijen. Dus waar wacht je nog op? Haal wat groen in huis en laat je interieur tot leven komen!

Wil jij ook de Feng Shui principes integreren in jouw interieur, maar weet jij niet hoe?
Laten we samen kijken naar wat er voor je mogelijk is! Let’s make flow happen!

Groen Welzijn: De Invloed van Planten op Je Leefomgeving

Ook helemaal toe aan een passend interieur?

Kun je niet wachten om je huis of kantoor in te richten, maar weet je niet hoe? Ben je toe aan een positieve flow en wil je weten wat Feng Shui voor jou kan doen? Wat je interieurvraag ook is, ik ga graag voor je aan de slag!

wat ik kan doen

SLUITEN

Fabienne Interieurontwerp

Samen met jou kijk ik graag naar wat jouw wensen zijn in jouw woon- en werkgeluk! Let's make flow happen!